Pages

Sunday, September 25, 2016

Of changes...

1. 
'Most of the time when we work under people/organization,  we encounter many things against what we learn'

That's... Maybe aku yang terlalu rigid... Kot... Or aku yang tak expose to the reality... 

Apapun, lepas fikir2, aku follow je, aku cuba betulkan mana aku mampu... But it doesn't mean yang aku takde pendirian...  But, aku cuba untuk lebih flexible to accept new things... Sebab aku hanya pekerja... Aku dengar, dan aku cuba digest... Kalau aku boleh accept, aku aku accept, kalau tak boleh, aku follow ja... 
***
2.
Aku keje kat satu clinic ni... Yes keje... 
Opposite to what I study, berubah 180'... Ye lah, aku belajar as a dentist, now what i do is to assist the dentist and the management... Hahahaha... Memang kekok lah... Sebab lain dentist lain caranya dia bekerja... Tapi aku cuba, cuba untuk buat terbaiklah... Naseb baik hati dah kering la ni... Sebab dah selalu sangat dan dah terbiasa kena kaw2 masa undergraduate... Bila keje ni, aku macam lantak kau lah, nothing to do with me... Aku buat keje aku, to help you, and to assist you, and to give a better outcomes to your clinic... Professional... That's... As long as you don't touch my personal, then it is okay... Sebab aku pegang: I'm an employee, to help you to run and to boost up your business...
***
3. 
Dah mula rasa risau... Sebab dah dekat sebulan duk umah angah... Angah antar, makan pun angah bagi... Huuuuu... Malu sebenarnya... Cepatlah dapat bilik/rumah... Tapi tulah, nak rumah or bilik pun, sekarang ni nak deposi 2/3 months... Erm...